Meer en meer wordt er gevraagd om jullie op de hoogte te houden van het al of niet kunnen bestellen van een vleespakket.. Af en toe hebben onze dieren nog even tijd nodig en niet iedereen vindt altijd de tijd om regelmatig op de website te kijken, vandaar dat deze vraag gesteld werd...
Uiteraard willen wij jullie op de hoogte houden.
Vandaar het voorstel om zich in te schrijven op de nieuwsbrief indien u op de hoogte wenst gehouden te worden van de mogelijkheid om al of niet te kunnen bestellen. U kan ook steeds onze website een bezoekje brengen om zich in te schrijven voor een pakket.
Tevens wil ik jullie laten weten dat er vanaf vandaag opnieuw kan besteld worden.
Kookdemo @ Heyninck Kachels Waasmunster
Geschreven op .
ZATERDAG 21 APRIL 2018 | 11u – 14u |
Kookdemo @ Heyninck Kachels Waasmunster Locatie : Hoogstraat 75 – 9250 Waasmunster U dient vooraf in te schrijven. Met vlees van onder andere by " Een Stukje Natuur/ Sinaais-Hoevevlees"
Onze dieren hebben even tijd nodig!
Geschreven op .
Zoals jullie reeds weten, is het onze visie om de groei van de dieren niet te forceren. Vandaar dat we genoodzaakt zijn jullie op de hoogte te brengen van het feit dat onze dieren even tijd nodig hebben. De Angus die nu op de website staat, zal de laatste zijn die dit jaar bij ons geslacht wordt. We verwachten in december 2017 terug vlees te kunnen aanbieden. Aangezien het ongeveer een 4-tal weken, na de slachting, duurt alvorens het dier kan versneden worden zullen er in januari 2018, rekeninghoudend met de vraag naar pakketten, terug pakketten afgehaald kunnen worden.
Uiteraard kunnen de reeds bestelde pakketten wel dit jaar nog afgehaald worden. Van zodra het dier geslacht is, brengen we jullie op de hoogte van de specifieke afhaaldatum en uur.
Van de huidige Angus, die aangeboden wordt op de website zijn nog enkele pakketten te verkrijgen.
Alvast bedankt voor jullie begrip!
Snel en veilig ontdooien
Geschreven op .
Gouden tip:
We kregen de tip van een trouwe klant en willen deze sublieme tip zeker met jullie delen. We komen het allemaal wel eens tegen dat we het vlees vergeten ontdooien zijn en denken er dikwijls maar aan bij het beginnen koken.
Geen probleem:
Leg het vacuüm verpakte vlees in een met koud water gevulde kom.
Na twee uur kan je het perfect bakken.
Smakelijk!
Pluche haar eerste stapjes
Geschreven op .
Onze dochter, Endrica, was live aanwezig bij de geboorte van een kalfje. Ze vond het zo vertederend dat ze samen met Brecht een filmpje maakte. De beelden zijn niet altijd even duidelijk, maar toch leuk genoeg om even een momentje mee te pikken.
We vonden het zelf ook zo leuk, vandaar dat we het even met jullie willen delen. Pluche, die haar eerste stapjes zet. Pluche, omwille van haar toch wel heel speciaal staartje.
Veel kijkplezier!
Dry-aged Hereford vlees
Geschreven op .
Jullie kunnen zich eenmalig inschrijven voor een pakket dry-aged Hereford vlees. Dit ook in een pakket van 5 kg of 10 kg.
Het vlees van de Hereford is licht gemarmerd, doorregen met kleine vetadertjes. Daardoor heeft het meer smaak. Het bevat omega 3 en 6 vetzuren, vitamine A en E en minder verzadigde vetzuren. Het vlees heeft een dieprode kleur en een hoger CLA ( geconjugeerd linozuur). Het is iets grover van structuur dan Angus vlees en ook heel lekker en zeker een aanrader.
Ook dit rund heeft enkel gras gegeten en loopt net zoals onze andere dieren buiten.
Indien je wil bestellen, kan dit via de website. Vermeld duidelijk of u een pakket Angus of Hereford vlees wil.
Met Vriendelijke Groeten!
Brecht, Endrica, Ann en Geert
Onze eerste kalveren
Geschreven op .
Wijzelf kunnen hier dagelijks van genieten en wilden jullie mee een kijkje laten nemen.
Uitzonderlijk aanbod
Geschreven op .
Misschien kunnen we jullie hiermee een plezier doen!
Op 9 juni 2017 is "een Angusrund" geslacht en momenteel hangt het vlees nog in de rijpingscel. Na een ruime rijpingsperiode zal onze slager dit maandag a.s. met de nodige zorg versnijden, vacuüm verpakken en het vleespakket samenstellen. Hij streeft ernaar om zo evenwichtig mogelijke pakketten samen te stellen. Indien jullie wensen kunnen jullie nog aansluiten voor een vleespakket van dit Angusrund.
Op 10 juli 2017 tussen 18 u en 20 u, kunnen jullie het pakket bij ons op de boerderij komen afhalen.
Graag inschrijven, indien je interesse hebt.
Tot 10 juli 2017
Hartverwarmende reacties op onze eerste vleespakketten.
Geschreven op .
"Heel hartelijk bedankt voor het lekker stukje vlees. Het is gewoonweg topkwaliteit".
"We hebben de hamburgers al geproefd. Eerlijk gezegd vind ik het woord hamburger een " understatement", het zijn eerder steaks hachee. Echt heel lekker, mager vlees".
"Super lekker"!
"Bijzonder lekker. Het is een andere smaak, maar zeer goed verteerbaar".