Sinaais-hoevevlees, een stukje natuur gelegen in het Waasland, meer specifiek in Sinaai dat gelegen is aan de rand van Sint-Niklaas. Deze boerderij wordt uitgebaat door de familie Verbeke-Waterschoot  Geert, Ann, Endrica en Brecht.

Wij hebben een enorme liefde voor dieren en genieten dagelijks van het omgaan met onze kudde Angussen en Herefords.

Tag de hond des huizes volgt het allemaal op de voet, de drie poezen Rostje, Spook en Fien, houden de ongewenste diertjes weg en de paarden kijken of alles volgens de goede orde verloopt.

Onze dieren zijn heel tam en komen spontaan naar ons toe als we op de weide komen. Ze vinden het dan heerlijk om eens gekrabd of geaaid te worden. Ook een stukje rundveekoek vinden ze heerlijk. Op dat moment worden ze van kop tot teen bekeken.

Onze kinderen knuffelen jong en oud, vaars, koe of stier. Onze stieren Arnold, de Herefordstier, en Ruffel Buffel, de Angusstier, krijgen evenveel aandacht als de anderen. Ze zijn heel lief en tam en komen ook steeds hun dagelijks koekje vragen. Ook zij vinden het zalig om de nodige aandacht te krijgen.

Onze visie

In de eerste plaats genieten we van onze dieren. Dag in dag uit lopen ze op de weide en grazen ze van de ene naar de andere weide. Meerdere malen per jaar zijn we vertederd door de geboorte van een kalfje en zijn we weer super blij dat er eentje bij de kudde komt. Het pasgeboren kalf blijft tot 6 à 9 maanden bij de koe. Nadien zet het kalf samen met leeftijdsgenoten zijn weg verder.We willen vooral op kleine schaal een lekker stukje vlees aanbieden en afstappen van de productiegerichte veehouderij. Geen veevoer uit het fabriek, geen dieren die 2/3 van het jaar op stal staan, geen onnodig vervoer van dieren, geen massa productie,...

Onze dieren krijgen enkel gras, hooi en mineralen en we genieten ervan dat onze dieren buitenlopen! Ons doel is om onze dieren op een extensieve, natuurvriendelijke en respectvolle wijze te houden. Ze hebben een levensverhaal en genieten dag in dag uit. We werken hoofdzakelijk met ossen en koeien. Stieren worden niet geslacht, daar het vlees een heel andere structuur heeft.

Voor een lekker stukje natuurlijk hoevevlees  " een stukje natuur" kan je dus steeds bij ons terecht.


IMG 0141
IMG 0204
IMG 0422
IMG 0143
DSC 0528
IMG 0758
IMG 0770
s2