Het vlees van de Hereford  is licht gemarmerd, doorregen met kleine vetadertjes. Daardoor heeft het meer smaak. Voor onze gezondheid is het nodig dat onze dagelijkse voeding en bepaalde hoeveelheid omega 3 vet bevat. Uit onderzoek blijkt dat grasgevoederde runderen gezonder vlees leveren. Het bevat omega 3 en 6 vetzuren, vitamine A en E en minder verzadigde vetzuren. Het vlees heeft een dieprode kleur en een hoger CLA ( geconjugeerd linozuur). Voedsel met enkelvoudige onverzadigde vetzuren is beter voor het hart dan vetarme producten en diëten.  Doordat al onze dieren constant in beweging zijn en uitsluitend gras eten ontstaat er een lekker, mals stukje vlees .

Het vlees van de Aberdeen Angus is licht doorregen met een dun laagje vet. Het vlees krijgt een bijzondere smaak en het spiervet bevat enkel en alleen goede onverzadigde vetten en draagt bij tot een gezonde voeding. Ook hier verdwijnt het laagje vet bij het bakken.
Het vlees van een Aberdeen Angus is fijner dan van een Hereford. Maar de Hereford moet zeker niet onderdoen.

Na het slachten wordt de karkas op de ouderwetse manier gerijpt.

Voor het versnijden wordt het  vlees gedurende een aantal weken in een rijpingscel gehangen. Het vocht verdampt en de natuurlijke enzymen breken het spierweefsel af. Door dit proces krijgt het vlees een malse structuur en intense smaak. Na het uitbenen, wordt het vlees vacuüm verpakt. Een pakket bevat alle soorten vlees van een rund: Van hamburger tot filet.